GÁRDONYKÁPOLNÁSNYÉKNADAPPÁKOZDSUKORÓVELENCE
EFOP-1.5.2-16-2017-00017

Szűrés, életmód, alapellátás

Általános céljaink közé tartozik a térség lakosságának egészségmegőrzése és -fejlesztése. Napjainkban egyre többen szentelnek nagyobb figyelmet az egészségnek, a testi-lelki jólétnek, a megelőzésnek és az egészséges életmódnak, de még mindig nem elegen – ezen kívánunk változtatni programok és kampányok segítségével.

Egészségügyi felmérés

Térségi egészségtervet készítünk, a környék szakembereinek tapasztalataira és az emberek igényeire építve. Fontos, hogy átfogó képet kapjunk a térségben élők egészségügyi állapotáról, az egészséges életmódhoz és sporthoz való hozzáállásáról, illetve az ellátórendszer helyzetéről.

Életmódváltó programok

2018 őszétől az egészséggel foglalkozó helyi szakemberek tudására építő életmód-napokat szervezünk. Célunk a pozitív példákon keresztül mintákat adni. Kiemelt szerepet szánunk szenvedélyeink, függőségeink – alkohol, dohányzás, drog, játék, internet stb. – kezelésére, illetve az egészségmegőrzés természetes módszereire.

 

Mobil szűrések

Látványos eredményt lehetne elérni a betegségmegelőzésben a szűrővizsgálatok hatékonyabb szervezésével és az azokon való nagyobb arányú részvétellel. Ennek érdekében települési programokhoz kapcsolódó mobil szűréseket szervezünk. Az eseményeken a települések egészségügyi szakembereinek, alternatív gyógyászainak és sportedzőinek aktív részvételére is számítunk.