GÁRDONYKÁPOLNÁSNYÉKNADAPPÁKOZDSUKORÓVELENCE
EFOP-1.5.2-16-2017-00017

Összetartó társadalom

Munkánk során figyelmet szentelünk az önkéntesség népszerűsítésének is. Élő helyi társadalom nem létezik az egymásnak nyújtott mindennapi segítség nélkül. Egy önkéntes programban való részvétel a mindennapi munka, tanulás mellett változatosságot, sikerélményt és közösségi élményt is nyújt. Több formában népszerűsítjük a másokért és magunk fejlődéséért is végzett önkéntes munkát.

Szívességcsere-program – Fiatalok és nyugdíjasok egymásért

A programban a fiatalok számára nyílik lehetőség segítséget nyújtani az idősebb lakosok hétköznapi szükségleteihez (fűnyírás, bevásárlás, ügyintézés), másik oldalról pedig a releváns tapasztalattal rendelkező nyugdíjasok tudnak bekapcsolódni gyerekek, fiatalok oktatásába, korrepetálásába, felügyeletébe.

Iskolai közösségi szolgálat

A térség középiskolásait támogatjuk az érettségihez szükséges közösségi szolgálatuk értelmes, tanulást, tapasztalatot és kapcsolatokat is biztosító fogadó helyek felkutatásával. Közvetítjük és követjük a fiatalokat, gondozva a fogadó program és a fiatalok kapcsolatépítését.

 

Vállalati önkéntesség

A térség vállalkozásai közt népszerűsítjük a vállalati önkéntesség kultúráját. Célunk összekötni helyi önkéntes akciókat, intézmények programjait a cégek csapatépítő, támogató szándékával.