GÁRDONYKÁPOLNÁSNYÉKNADAPPÁKOZDSUKORÓVELENCE
EFOP-1.5.2-16-2017-00017

Rólunk

A csapatunkat elindító pályázati projekt 2018 és 2020 tavasza között számos területen kezdeményez. Központi gondolata az emberek személyes támogatása a térség intenzív átalakulása közben. Célja minél nagyobb számban aktivizálni a már itt lakókat és az újonnan érkezőket is. Munkaerő Mozaik programja egyénre szabott segítséget (tesztek, mentorálás, közvetítés, képzés) nyújt fiataloknak, gyermekes hölgyeknek, leszakadóknak. Ifjúsági programja fiatalok ötleteit karolja fel, emellett az ő szemükkel – és a közösségi média eszközeivel – fedezi fel újra a térséget. Egészséget és sportot népszerűsítő számos programja a témától távol állókat is arra bátorítja, hogy mozogjanak, figyeljenek oda életmódjukra. A térség önkénteseit összekapcsolja az őket fogadó támogatandó programokkal. Mindemellett az öt településen csaknem hatvan rendezvényt és több száz iskolai, óvodai, egyéb intézményi foglalkozást tart a fenti témákban.

Mindezekkel lehetőséget, szikrát igyekszik adni egy-egy csoportnak, kezdeményezésnek. Eredménye az lesz, ha közel két év múlva tucatnyi új, az embereket segítő program, szolgáltatás jelenik meg a térségben.

 

A tó környéki fiatalok közelebb kerültek a művészetekhez

A fiatalok érték-felfedezését és kreativitását is ösztönözte a Vektor Közösségi Pont néhány kimondottan fiataloknak szóló programja az elmúlt két évben. A programokba több száz, Velencei-tó környékén élő fiatalt vontuk be, hogy értékeket fedezhessenek fel és közelebb kerülhessenek a művészetekhez, ezen belül is a zenéhez és a képzőművészethez.

Bővebben...

Aktív fiatalok a Velencei-tó környékén

Ha aktivitásról van szó, a Velencei-tó környékén élő fiatalokra mindig lehet számítani!
Több százan vettek részt az elmúlt két évben a Vektor Közösségi Pont által megvalósított programokon, melyek némelyike kimondottan a fiatal korosztályt célozta meg.

Bővebben...

Több ezer sportoló a Velencei-tó körül

Több ezren sportoltak az elmúlt másfél évben a „Humán szolgáltatások komplex fejlesztése a Velencei-tó térségében” elnevezésű pályázat keretében megvalósított tíz helyi települési sportnapon és a két nagy Velencei-tavi sportágválasztón, a MozgaTón.
A rendezvényeken lehetőséget kínáltunk arra, hogy mindenki kipróbálhassa és megtalálhassa azt a sportágat, amelyet szívesen űzne akár rendszeresen is.

Bővebben...

A zenélés öröme mindenkié lehet!

Mindig szívesen játszottál volna hangszeren, de eddig nem mertél bejelentkezni egy órára?
Esetleg gyermekedet íratnád be zenélni, de nem tudjátok, milyen irányba induljatok? Ingyenes zenei kompetencia-felmérésünkön megtudhatod, érdemes-e belevágni a zenélésbe!

Bővebben...

Sportolási lehetőségek a Velencei-tó körül

Gondoltál már rá, hogy milyen sokféleképpen mozoghatsz a Velencei-tó környékén?
Megeshet, hogy az általunk szervezett sportos alkalmakon nem találkozol minden lehetőséggel, ami a tó körül vár, ezért összegyűjtöttük a sportolási lehetőségeket - minél inkább a teljességre törekedve. 

Bővebben...

Saját teret kap a Vektor Közösségi Pont

Szépül a közösségi pont. A Vektor Közösségi Pont saját teret kap, amelyet önkénteseink a napokban csinosítanak és festenek. A közösségi tér célja, hogy helyet adjon találkozók és tréningek számára, továbbá a tó környéki fiatalok kezdeményezéseinek elindítására.

Bővebben...

Szerkesztői levél - 2018. július

A Vektor Közösségi Pont csapata a Velencei-tó körüli közösségi, ifjúsági, civil, kulturális, oktatási és más, az embereket támogató célok elősegítésére jött létre. Az indító szikrát egy pályázati projekt jelenti, ugyanakkor hosszú távra tervezünk. Szeretnénk a tó körül élők egy irányba húzását elősegíteni. Legyenek közös célok, a hasonló ötletek találkozzanak, az ugyanazt akarók működjenek együtt hálózatokban!

Bővebben...