GÁRDONYKÁPOLNÁSNYÉKNADAPPÁKOZDSUKORÓVELENCE
EFOP-1.5.2-16-2017-00017

Friss szemmel

Kiemelt figyelmet fordítunk a fiatalok közösségépítésére, valamint a Velencei-tó körüli települések közösségi életében való részvételére. Programjainkkal ösztönözni kívánjuk őket arra, hogy mélységében megismerjék lakóhelyüket és ötleteikkel szerepet vállaljanak településük jövőjének alakításában is.

City-Rally - Ismerd meg és mutasd be településed a digitális kor eszközeivel!

Hogy látják a fiatalok térségünket? A City Rally programokon helyi fiatalok helyi segítőkkel bejárják a települések kulturális és természeti értékeit, s közben a digitális technológia segítségével minél érdekesebben bemutatják az adott helyszínt. Ennek során honlapunk és a közösségi média eszközei is segítségükre lesznek.

Ifjúsági képzések - Mobil riporter

A City rally programokra való felkészülést műhelymunkákkal segítjük. Vizuális neveléssel foglalkozó oktatónk a tó körüli települések fiataljai részére tart képzéseket. A téma: nyitott szemmel, okostelefon applikációkkal hogyan legyél térséged riportere, amatőr „marketingese”, őre, szépre nyitott megfigyelője.

 

Tanulmányi ösztöndíjprogram

Tanulmányi ösztöndíjpályázatot hirdetünk közép- és felsőfokú oktatásban részt vevő, 14-30 év közötti tanulók részére azzal a céllal, hogy motiváljuk a fiatalokat a Velencei-tó térsége és településük közösségi életében való részvételre. A 2018-as tanévkezdéshez kötődő, egyszeri 50.000 forint támogatást elnyerőket 2018 nyarától aktívan bevonjuk programjaink szervezésébe.

Egy húron pendülünk – zenével a közösségépítésért

A programmal a térségben élő gyermekek és fiatalok közös zenei nevelésének, zene általi közösségépítésének megszervezésére teszünk kísérletet. Iskolai, óvodai osztályoknak, nagyobb gyermek-és ifjúsági csoportoknak szervezünk mindenki számára részvételt adó közösségi éneklést, zenélést.

 

Értékeink újratöltve-program

2018 és 2019 őszén pályázatot hirdetünk gyermekek és fiatalok számára a térség kulturális értékeinek, közösségeinek, személyeinek innovatív feldolgozása és bemutatása tárgyában. Célunk, hogy a gyerekek és fiatalok nyitottságát növeljük sokszínű térségi társadalmunk iránt. Pályázni rajz, fotó és egyéb kategóriákban lehet majd.

Kultúrkaraván

A program keretében a térség és az ország kulturális sokszínűségét bemutató, zene és tánc központú rendezvényeket szervezünk, amelyeken helyi zenekarok és előadók, valamint hazai nemzetiségeket képviselő előadók részvételére építünk. Célunk a kulturális találkozások, valamint a hagyományőrzés modern formáinak bemutatása.soportoknak szervezünk mindenki számára részvételt adó közösségi éneklést, zenélést.

 

Hagyományőrzés

A hagyományőrző jelleggel megvalósított programok lehetőséget kínálnak olyan generációs élményekre, amelyek az időszakosan elvándorló fiatalokban erősíthetik a településükhöz való kötődést. Ezért megvalósítunk olyan generációk közötti együttműködésre építő hagyományőrző programokat is, amelyek elsődleges célja és üzenete a helyben maradást szolgálja.

Fiatalok Vektora

Fiataloknak szóló weboldalunkon számtalan lehetőséget kínálunk a Velencei-tó környéki ifjúság számára. Pályázatok, ösztöndíjak, diákmunka és önkéntes lehetőségek, tanulmányi tippek és még sok hasznos dolog várja az oldalra látogatókat.