GÁRDONYKÁPOLNÁSNYÉKNADAPPÁKOZDSUKORÓVELENCE
EFOP-1.5.2-16-2017-00017

Nyitott tornatermek - 2019. szeptember 15.

Nyitott tornaterek szeptemberben is!
Egy szép napos szeptemberi délelőttön, szeptember 15-én ismét megrendezésre került a családok által kedvelt, többféle mozgásnak, sportolási lehetőségnek helyet adó Nyitott Tornatermek Gárdonyban, az iskola tornacsarnokában.

A 10.00 órakor kezdődő ingyenesen látogatható eseményre volt aki pontosan kezdésre érkezett, míg mások időközben csatlakoztak, hiszen egészen a vasárnapi ebéd előttig volt lehetőség mozogni, játszani, új mozgásformákba belekóstolni. A szabad teremhasználat és a sportjátékok mellett vezetett foglalkozások is teret kaptak, így a gyerekek és a gyermeklelkű felnőttek kötetlenül próbálhatták ki például a görgőzést, a több elemből álló akadálypályát, óriáslabdákat, családi jógát, longboardozást, tollasozást. Ezenkívül az oktatóktól tájékozódni, beszélgetni, kérdezni is tudtak a szülők, míg a gyermekek szabadon játszva mozogtak, ugráltak, lógtak, egyensúlyoztak...stb.

Na jó, de mi az a görgőzés? A 3 Mozgás VSE ősztől a tónál triatlon edzésekkel várja a gyerekeket, úszással, tornatermi edzésekkel és a teremben kerékpározással, vagyis görgőzéssel. E háromból a Nyitott Tornatermek eseményen a görgőzést próbálhatták ki a résztvevők és helyben tájékoztatást is kaphattak az induló triatlon edzésekről. A családi játékos jógán páros és csoportos gyakorlatokat végeztek a szülők gyermekeikkel, majd a lurkók el-elszaladgálása alkalmat adott hogy pár perc vezetett relaxációban pihenhessenek meg az anyukák, s ehhez aztán a gyerekek egy része is visszacsatlakozott. Abszolút kedvencnek bizonyult a gyermekek körében a longboardon gurulás,-és gurultatás, a teremben rohangálás, óriáslabda dobálás, tollasozás, a több elemből álló akadálypálya, valamint a családi jógán használt hangszerek és játékkártyák kipróbálása, s a nap végefelé a cápasziget játék. Köszönjük az aktív részvételt, (vissza)várjuk a családokat 2019 őszén is, a több időpontban és településen megrendezésre kerülő Nyitott Tornatermek programjaira!