GÁRDONYKÁPOLNÁSNYÉKNADAPPÁKOZDSUKORÓVELENCE
EFOP-1.5.2-16-2017-00017

MozgaTó

Sportos nap a tóparton. 
Június végén rendeztük meg második MozgaTó sportágválasztónkat, melyen a résztvevők több mint húsz vízi és szárazföldi sportot ismerhettek meg és próbálhattak ki.

A résztvevők a vízisportok közül kipróbálhatták az ergométerrel történő evezést, a vízilabdázást, a sárkányhajózást, a katamaránon vitorlázást, a deszkán evezést, a vitorlázást és a szörfözést is. A szárazföldi sportok között szerepelt a röplabda, a strandfoci, különböző strandjátékok (például frizbizés), a falmászás, a zsonglőrködés, a slackline-ozás, az íjászat, a petanque, a longboard, a kosárlabda, a kerékpározás, a taekwando, a rögbi és a lábtenisz is. A családi feladatok elvégzése közben a résztvevők megismerhették a strandon található vízivárat, az Osztálykirándulás.hu játékos-sportos élménylaborját, valamint a rendezvény alkalmából épült mezítlábas ösvényt is.
A MozgaTón megjelenő sportok többsége rendszeresen végezhető, űzhető is a környéken, így célunk volt, hogy mindenki megtalálja a neki leginkább tetsző mozgásnemet. 

A sportágakkal való ismerkedés lehetősége mellett a rendezvényen résztvevők szakmai tanácsadást és egészségügyi állapotfelmérést is igénybe vehettek, többek között vérnyomás- és vércukormérést, testtartáselemzést és lúdtalpvizsgálatot.