GÁRDONYKÁPOLNÁSNYÉKNADAPPÁKOZDSUKORÓVELENCE
EFOP-1.5.2-16-2017-00017

Élménydús sportolás a MozgaTón

A nyár utolsó hétvégéjén a Velencei-tó partján gyűltek össze a családok, hogy az iskolakezdés előtt egy sportos délutánon vegyenek részt. Az augusztus 25-i MozgaTó sportágválasztó rendezvényen több mint kétszázan próbálták ki a különböző szárazföldi és vízi sportokat, melyek nagy részét később is lehet űzni a Velencei-tó körüli sportegyesületekben.

A szárazföldön röplabdázhattak, zsonglőrködhettek, focizhattak, légtornázhattak, monkey rollerezhettek, jógázhattak és evezős ergométerezhettek az érdeklődők, valamint egyensúlyérzéküket is próbára tehették egy slackline park segítségével. A vízben is számos érdekes sportág várta a TóParty Rendezvény Strandra kilátogatókat, így közelebbről megismerkedhettek a SUP-ozással, a sárkányhajózással, a katamaránon vitorlázással, a szörfözéssel, a SUP jógával és a vízi asztalitenisszel is.

A családok külön programpontként egy öt állomásból álló Tómentő kalandtúrán is részt vehettek, melyen egy mesebeli alak fenyegetésétől kellett megmenteni a Velencei-tavat. A kalandtúra során a csapatok bebizonyították, hogy együttes erővel ügyesen tudnak tandem biciklizni, óriás SUP-on evezni, íjászkodni, vízibiciklizni és vízen futni is.

A MozgaTó lezárásaként egy naplementi kenus és sárkányhajós túrán vehettek részt azok, akik még nem fáradtak el eléggé a délutáni sportolásban, ezt követően pedig gitárzene kíséretében pihenhették ki a nap fáradalmait.