Tanulmányaid mellett szeretnél keresni egy kis pénzt is, esetleg tapasztalatot gyűjtenél? Akár középiskolás vagy, akár egyetemista, számos munkahely létezik, ahol szívesen látják a különböző korú fiatalokat.

A diákmunka legbiztonságosabb módja az iskolaszövetkezeten keresztül történő munkába állás, ami neked azért lehet jó, mert írásbeli munkaszerződést kötnek veled, ami tartalmazza a munkakört és a munkabért is, így biztosan nem használhatnak ki a munkaadók. A munkáltatónak ez a fajta alkalmazás azért hasznos, mert így adókedvezményeket kaphat. Fontos tudnod, hogy iskolaszövetkezeten keresztül csak olyan diákok vállalhatnak munkát, akik nappali tagozatos aktív vagy passzív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek. Mielőtt iskolaszövetkezetet választasz, érdemes tájékozódni a szövetkezet hátteréről és megbízhatóságáról!

A közelben található iskolaszövetkezetek:

https://www.furgediak.hu/offices/officeDetails/id/13

https://www.melodiak.hu/irodak/melo-diak-szekesfehervar

http://www.pannondiak.hu/

https://www.minddiak.hu/szekesfehervar-iroda

http://diaknavigator.hu/

https://www.facebook.com/melange.iskolaszovetkezet/

Természetesen szövetkezeten kívüli munkalehetőségekkel is találkozhatsz, amelyeket kellő utánajárást követően nyugodtan elvállalhatsz. A Velencei-tó környékén adja magát számos, többek között a turizmushoz kötődő munka, például strandbüfében vagy vízibiciklikölcsönzőben. Léteznek szezonális munkák is, mint például a gyümölcsszedés. Ezeket a lehetőségeket érdemes rendszeresen keresni a környékbeli írott és online sajtóban, hirdetésekben. 

Főiskolások és egyetemisták gyakran vállalnak munkát tanulmányaik mellett, hogy fedezni tudják hallgatói költségeiket (pl. az albérlet díját). Számos lehetőség létezik, amelyeket rugalmasan lehet az órarendedhez igazítani, így keress addig, amíg meg nem találod a neked legjobban passzoló munkát! A hallgatóknak szóló állásajánlatokat érdemes az álláskereső honlapokon, esetleg az intézményed hirdetései között keresni. 

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Fontos tudnod, hogy tanulók csak 16 éves kortól dolgozhatnak, illetve tanítási szünetben már 15 éves kortól is. A 18 év alatti diákok szülői beleegyező nyilatkozattal vállalhatnak munkát, éjszaka nem dolgozhatnak, valamint egy adott napon legfeljebb 8 órát lehet foglalkoztatni őket.

Diákmunka Velencén

Diák konyhai kisegítőt keresnek Velencére a Drótszamár Park & Kempingben lévő büfébe!

Nyári munka Agárdon

Aki szívesen dolgozna a tóparton, annak itt a lehetőség egy kis nyári zsebpénz-keresésre! Az agárdi szabadstrandon található Szörfbázisra, a víztől pár méterre keresnek diákmunkásokat több pozícióra is.  

Ösztöndíjak
Pályázatok