Munkát végezni nem csak pénzért lehet, hanem személyes indíttatásból, jótékony céllal is, hogy mások javát szolgáljuk. Az önkénteskedés egy nagyon szép és hasznos tevékenység, amely a másoknak való segítségnyújtás közben értéket teremt és fejleszti többek között a felelősségvállalást és a bizalmat – nem beszélve arról, hogy sok tapasztalatot is szerezhetsz.

Számos lehetőség létezik, hogy szabadidőd egy részét önkéntességre szánd:

-        helyi szinten beszállhatsz iskolai vagy települési rendezvények szervezésébe és lebonyolításába, dokumentálásába – például felajánlhatod, hogy videózol vagy fényképezel

-        részt vehetsz a környezet szebbé tételében – például szemétszedésben, virágültetésben

-        segíthetsz különböző szervezeteknek a kommunikációban – például weboldal vagy plakátkészítésben, Facebook oldal kezelésében

-        fesztiválokon, országos rendezvényeken segíthetsz be – például hostessként

-        karítatív jellegű munkákban – segélyszervezeteknél, állatmenhelyeken, szociális otthonokban segíthetsz különböző területeken

A felsorolás persze nem teljes, érdemes rászánnod az időt, hogy megtaláld azt (vagy azokat) a területet, ahol szívesen önkénteskednél. Az interneten sok lehetőséget találhatsz, ahova várják az önkénteseket, de akár te is megkereshetsz egy intézményt vagy céget, hogy szívesen lennél önkéntes náluk.

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Olyan területen is vállalhatsz önkéntes munkát, ami érdekel és ahol egyszer majd szívesen dolgoznál, így később nagyobb eséllyel nyerhetsz el egy állást a megszerzett tapasztalatok és ismeretségek miatt.

HASZNOS INFORMÁCIÓK

A Vektor Közösségi Pont eseményeire is várjuk az önkéntesek jelentkezését, ezekről a lehetőségekről az Aktuális menüpontban olvashatsz.

Önkénteskedj külföldön Te is!

Szívesen önkénteskednél Európa valamelyik országában? Ha már elmúltál 18, de még nem vagy 30, akkor önkéntes szolgálattal egy non-profit szervezet munkáját segítheted. Részt vehetsz többek között környezetvédelemmel kapcsolatos projektben vagy segítheted a fogyatékkal élőket, az állatok védelmét, de akár kulturális vagy sporttal kapcsolatos célokat is támogathatsz.

Szívességcsere program

A Vektor Közösségi Pont Szívességcsere programjában lehetőséget biztosítunk neked arra, hogy segítséget nyújts a környékbeli idősebb lakosok hétköznapi szükségleteihez, például a digitális világban való eligazodáshoz vagy fűnyíráshoz.

Ösztöndíjak
Pályázatok