A nyelvtudás sokat ér, manapság a globalizált világban szinte már követelmény, hogy az ember beszéljen legalább egy idegen nyelvet. A nyelvtudás akkor is hasznos, ha például külföldön nyaralsz vagy eredeti nyelven nézel egy filmet, ráadásul 2020-tól a felsőoktatási felvételi feltétele lesz a középfokú nyelvvizsga, így érdemes foglalkozni a nyelvtanulással.

Nyelvtanuló appok:

Duolingo – Az alkalmazással több mint 10 nyelvet tanulhatsz meg. Különlegessége, hogy a nyelvi tanfolyamokat a játékokhoz hasonlóan fejlesztették, így gyorsan és hatékonyan lehet vele tanulni. A webes felület mellett iPhone-ra és androidos készülékekre is telepíthető az alkalmazás.

Drops - Az alkalmazásban témakörökbe rendezve több mint 1000 szó található meg nyelvenként. Az alapozáshoz és szókincsfejlesztéshez tökéletes az app. Jelenleg iPhone-ra lehet letölteni, de a fejlesztők már dolgoznak a folytatáson.

Xeropan – A magyar fejlesztésű alkalmazást azoknak ajánlják, akik nyitottak arra, hogy a szó- és nyelvtanmagolós tanulásnál izgalmasabb módon (pl. videókkal) tegyék magabiztosabbá a nyelvtudásukat. Androidra és iPhone-ra is letölthető.

Qlango – Az alkalmazással játékos formában tanulhatsz az angol mellett akár finnül, csehül, olaszul, portugálul, oroszul, görögül vagy spanyolul is. Androidra és iPhone-ra is telepíthető.

Andy – English Speaking Bot - Az angolul beszélő robottal baráti beszélgetés közben fejlesztheted az angoltudásod, így mindennap új nyelvtani szabályokat és új szavakat tanulhatsz meg a különböző témák – utazás, hobbi, művészet – megvitatása során. Androidra és iPhone-ra is telepíthető az alkalmazás.

24/7 TUTOR - Az egész nap elérhető tanulás lehetősége azoknak kedvez, akik szeretnek akár utazás vagy lefekvés előtt egy kicsit tanulni vagy ismételni, hiszen ezzel az alkalmazással bármikor belekezdhetsz a különböző leckékbe. Az applikáció különféle feladataival német, francia, spanyol és olasz nyelven tanulhatsz. Csak iPhone-ra és iPad-ra telepíthető.

Tandem – Válassz egy nyelvet, a Tandem pedig segít megtalálni azokat az anyanyelvi beszélőket, akikkel üzeneteket válthatsz, beszélgethetsz online vagy akár élőben. Így a világ bármely tájáról szerezhetsz levelező- és beszélgetőpartnereket. Az app fejlesztői szerint ez a leghatékonyabb módszer a kiejtés és a kommunikációs készség fejlesztésének.

Mondly – Gyorsan és könnyen sajátíthatsz el egy újabb nyelvet az applikációval. Nagy előnye, hogy a magyarról indítva tanulhatsz több mint 30 nyelven. Android és iOS rendszerre is telepíthető. 

Deutsche Welle – Bár ez nem egy alkalmazás, hanem egy weboldal, mégis érdemes megnézned, ha a hallás utáni szövegértést gyakorolnád. A szövegértést tesztelő feladatokon kívül van olyan lecke is, amely a mindennapi kifejezéseket, a hírek nyelvezetét, a ritka szavakat dolgozza fel.

Deutsch Interaktiv – Ez is egy nagyon hasznos weboldal, ha az aktív német szókincsedet szeretnéd bővíteni. Sok oldallal szemben a Deutsch Interaktiv magyar nyelven is elérhető, 5300 szót tartalmaz, amelyet több mint tízezer példamondattal tudsz gyakorolni.

HelloChinese – Az alkalmazással a kínai nyelv mandarin nyelvváltozatát tanulhatod meg játékos keretek között. A kurzusok letölthetőek, így offline is tanulhatsz. Android és iOS rendszerre is telepíthető. 

Lingodeer – Az applikáció segítségével japánul, koreaiul vagy kínaiul tanulhatsz játékos módon. A közvetítő nyelv az angol, így nem árt, ha már van belőle egy alapszintű tudásod. Az alkalmazással megtanulhatod az írásjeleket, az alapvető fogalmakat és néhány főbb témakört is. Android és iOS rendszerre is telepíthető. 

 

7 tipp a sikeres angoltanuláshoz

Az angoltanuláshoz nyújt segítséget az az ingyenes minikurzus, amelynek célja, hogy kivezessen téged a nyelvtanulás zsákutcáiból és sikerre vigye eddigi erőfeszítéseidet.

Ösztöndíjak
Pályázatok