Önkénteskedj külföldön Te is!

Szívesen önkénteskednél Európa valamelyik országában? Ha már elmúltál 18, de még nem vagy 30, akkor önkéntes szolgálattal egy non-profit szervezet munkáját segítheted. Részt vehetsz többek között környezetvédelemmel kapcsolatos projektben vagy segítheted a fogyatékkal élőket, az állatok védelmét, de akár kulturális vagy sporttal kapcsolatos célokat is támogathatsz.

Ahhoz, hogy részt vegyél egy ilyen projektben, nincs szükséged előzetes képesítésre vagy nyelvtudásra – azt, amire a munkához szükséged van, nem-formális úton a projekt közben tanulod majd meg. A Szolidaritási Testület támogatja a ki- és hazautazásodat, a biztosításodat, a lakhatásodat és az étkeztetésedet, a nyelvi fejlődésedet, valamint zsebpénzt is nyújt a személyes kiadásokra.

Hol? Európa bármely országában, valamint az Európával szomszédos országokban.

Mennyi időre? 2-12 hónapra.

Ha rövidebb időre szeretnél egy nemes célt segíteni, akkor vegyél részt csoportos önkéntességben! Az ilyen projektek 10-40 fős csapattal helyi szintű társadalmi kihívásokra reagálnak, céljuk lehet például földrengés után kulturális örökségek helyreállítása, kihalás szélén álló fajok védelme, stb.

Hol? Európa bármely országában, valamint az Európával szomszédos országokban.

Mennyi időre? 2 héttől 2 hónapig.

Hogyan vehetsz részt önkéntes projektben?
- Regisztrálj az Európai Szolidaritási Testület honlapján! Ez egyfajta projekt-társkereső: te projektkereső személyként hozod létre a profilodat, a szervezetek pedig a közeledő projektjeik adatait töltik fel, így egymásra találhattok.
- Keress egy neked tetsző projektet! A szervezetekkel mindig érdemes csinálni egy videóchates interjút, hogy láthasd, mire számíthatsz, illetve ők is fel tudják mérni, hogy neked való projektet terveznek-e.
- Keress egy támogató szervezetet! A támogató szervezet segít neked kiutazás előtt az adminisztrációs feladatokban, valamint akkor is támogatást nyújt majd, ha már megérkeztél a projekt helyszínére.
- Légy türelmes, légy lelkes és légy nyitott!

További információk >>

Ösztöndíjak
Pályázatok